Airelle Besson / Edouard Ferlet / Stéphane Kerecki
Trompettiste en componiste Airelle Besson is een van de snelst groeiende jazzsterren in haar thuisland Frankrijk. Ze koos voor Wynton Marsalis als mentor en deelde het podium met Charlie Haden, Carla Bley Michel Portal, Youn Sun Nah, Henri Texier, José James, ... 
Besson sleepte prestigieuze prijzen als de ‘Django Reinhardt’ (2014) en ‘Victoires du Jazz’ (2015) en speelde op de grootste festivals wereldwijd. Ze heeft haar Airelle Besson Quartet, vormt duo’s met Nelson Veras, Vincent Ségal en Lionel Suarez en is te gast bij l’Orchestre National de Lyon.
Samen met Edouard Ferlet (piano) en Stéphane Kerecki (bas) maakte ze het majestueuze ‘Aïrés'. Met als uitgangspunt improvisatie en spontaniteit worden uiterst sensitieve nummers gecreëerd waarmee ze mooi kleuren binnen de lijnen van kamermuziek. Het trio speelt met enorme precisie en verfijning gekoppeld aan ruimte en stiltes wat zorgt voor ware betovering. Naast eigen werk komen ook Ravel, Tchaikovsky en Fauré aan bod waarmee ze zowel de liefhebber van klassiek als jazz bekoren. 
Prachtige plaat. Een magische avond verzekerd.
  • Facebook - White Circle

Sint-Augustinuskerk Stasegem 

—Pngtree—ticket icon_3569377.jpg

20:00

AÏRÉS 

16/10/19

 
Yonathan Avishai | Yoni Zelnik | (tbc)
De Israëlisch-Franse Yonathan Avishai werd bekend als briljante sideman bij bassist Omer Avital en trompettist Avishai Cohen en is ongetwijfeld een van de meest originele muzikanten van zijn generatie. Beïnvloed door John Lewis, Duke Ellington en Ahmad Jamal, keert de pianist terug naar de fundamenten zelf van de jazz : swing, blues en improvisatie. Avishai creëert een poëtisch universum, rijk aan emoties en klankkleuren. Sobere en subtiele composities. Opmerkelijk geraffineerd. Nu is het meer dan tijd om met zijn eigen trio zelf op de voorgrond te treden. Op de Jazzontspooring komt hij zijn derde album 'Joys and solitudes' voorstellen. Die plaat kwam eerder dit jaar uit op het prestigieuze jazzlabel ECM en werd bedolven onder de goeie recensies. Meer dan terecht. Een schitterende opener van de festivaldag.
  • Facebook - White Circle

CC het SPOOR

19:00

19:00

—Pngtree—ticket icon_3569377.jpg

deuren: 18u00

YONATHAN AVISHAI

TRIO

19/10/19

BILL FRISELL | PETRA HADEN | HANK ROBERTS | LUKE BERGMAN
Met Bill Frisell halen we een ware jazzgrootheid naar Harelbeke. Meer dan dertig jaar is Frisell op wereldvlak een van de leidende gitaristen. Hij is een uiterst productieve en veelzijdige muzikant-componist die niet in één hokje te stoppen valt door zijn vele uitstappen naar folk, klassiek en country. Telkens valt zijn buitengewoon talent voor improvisatie, zijn onwaarschijnlijke technische beheersing en oor voor melodie en harmonie op. Altijd direct herkenbaar. Een genre op zich. Bill Frisell werkte samen met John Zorn, Elvis Costello, Joe Lovano, Loudon Wainwright III, Suzanne Vega, John Scofield, Daniel Lanois, Rickie Lee Jones, Joey Baron, Jan Garbarek… De lijst is eindeloos lang. Met een carrière van 35 jaar en 250 albums waarvan 40 van zichzelf is Bill Frisell volgens BBC het epicenter van de moderne Amerikaanse muziek. Winnaar van en genomineerd voor diverse Grammy Awards.
Harmony is Bill Frisell's nieuwste exploratie waarbij hij een opmerkelijk coherente samenhang weet te vinden tussen drie Amerikaanse muzikale tradities: jazz, nieuwe muziek en The Great American Songbook. Hij doet dit samen met Petra Haden (dochter van jazzlegende Charlie Haden), Hank Roberts en Luke Bergman. Het resultaat is ongelooflijk mooie, erg toegankelijke muziek met een magische, bijna sacrale feel. Pure klasse. 
De release van het album rond dit project is gepland voor de tour in oktober.
Een hele eer om deze grote meneer op ons podium te mogen verwelkomen. 
  • Facebook - White Circle

CC het SPOOR

21:00

21:00

—Pngtree—ticket icon_3569377.jpg

deuren: 18u00

 

BILL FRISELL

HARMONY 

19/10/19

 
DELVON LAMARR | JIMMY JAMES | KEITH LAUDIERI
“Lang geleden dat er nog zulk fris geluid voorbij kwam waaien.” staat er in de 5 sterren recensie op writteninmusic. De aanstekelijk souljazzfunk van het Delvon Lamarr Organ trio palmt je instant in met verleidelijke grooves en de onmiskenbare chemie tussen ‘a soulful hammond organ, an explosive guitar sound and perfect pocket drumming’. Denk aan de legendarische Blue Note platen van Grant Green of Jimmy Smith en aan Booker T. & the M.G.'s maar dan met een eigen twist en in 2019. Hun live warm-up set op You Tube kanaal KEXP werd reeds meer dan 5 miljoen (!) keer bekeken en na de brede release van hun debuutalbum ‘Close but no cigar’ in 2018 bereikten ze de eerste plaats in de Amerikaanse Jazz Charts. Nu is het trio uit Seattle klaar om ook de rest van de wereld te veroveren. Eerste optreden in Benelux en een afsluiter die kan tellen!
  • Facebook - White Circle

CC het SPOOR

22:30

22:30

—Pngtree—ticket icon_3569377.jpg

deuren: 18u00

DELVON LAMARR ORGAN TRIO

19/10/19

 
NABOU CLAERHOUT | TRUI AMERLINCK | MATHIAS VERCAMMEN | ROELAND CELIS
N∆Bou is het project van de Belgische tromboniste Nabou Claerhout. Haar jazzband bestaat uit jonge jazzmuzikanten uit Amsterdam, Rotterdam, Gent en Antwerpen die ze leerde kennen via de vele bigband projecten waar ze deel van uitmaakte. Samen met Trui Amerlinck (bas), Mathias Vercammen (drums) en Roeland Celis (gitaar) brengen ze een intense, atmosferische set vol energie waar het wondermooie trombonespel van Nabou Claerhout centraal staat. 
  • Facebook - White Circle

Jeugdhuis De Salamander

—Pngtree—ticket icon_3569377.jpg

20:00

NBOU

11/10/19

 
WIM SEGERS | OWEN PERRY WESTON |
SIGFRIED BURROUGHS
PAARD. is een instrumentaal jazztrio uit Gent. De groep bestaat uit vibraphonist Wim Segers, bassist Owen Perry Weston en drummer Sigfried Burroughs. Hun experimentele mish mash gaat van eclectische hip hop grooves tot een freestyle van funk met heel wat onverwachte invloeden.
  • Facebook - White Circle

Jeugdhuis De Salamander

—Pngtree—ticket icon_3569377.jpg

21:30

PAARD. 

11/10/19

 
WOODY ALLEN | SEAN PENN | SAMANTHA MORTON | UMA THURMAN
De film volgt het leven van de in de jaren '30 bekende jazzgitarist Emmett Ray. Hij werd als een van de beste gitaristen van de wereld gezien, maar was ook een vervelende, arrogante alcoholist.

CC het SPOOR

23 & 30 sep / 7 okt

—Pngtree—ticket icon_3569377.jpg

20:00

FILM: SWEET AND LOWDOWN

10/10/19

 
FREDERIK GOOSSENS
JazzLab bestaat 25 jaar en dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. In deze lessenreeks ontdekken we hoe de jazz van gedaante veranderde binnen deze tijdspanne. ‘Jazz is hot’ en niet alleen in België. Met zijn vele mengvormen wordt het weliswaar steeds moeilijker om het genre te definiëren. In welke mate is dit het gevolg van wat er de afgelopen 25 jaar gebeurde? En is dit oneindige zoeken niet per definitie eigen aan het genre? Van de acid jazz die de jaren ’80 en ’90 typeert tot Jef Neve en Melanie de Biasio, namen die de Belgische jazz een ongekende bekendheid bezorgen. Samen met Frederik Goossens nemen we in drie lessen de beste albums, muzikanten, stijlen en mengvormen van de afgelopen 25 jaar onder de loep.

CC het SPOOR

CC het SPOOR

—Pngtree—ticket icon_3569377.jpg

JAZZCLASS

'EEN KWARTEEUW JAZZ'

23 & 30 sep / 7 okt

 
ROBIE VAN OUTRYVE | BEN SLUIJS | BRICE SONIANO
Vernissage van de tentoonstelling 'Empty Bed Blues' met schilderijen van RoBie Van Outryve. Speciaal voor deze gelegenheid maakt RoBie Van Outryve nieuwe schilderijen in zijn lyrisch-abstracte stijl, de kleur blauw enz. die de sfeer van de jazz moeten oproepen. Roger de Neef zal de schilderijen nader toelichten en gedichten omtrent jazz voorlezen. Ben Sluijs (sax) en Brice Soniano (bas) zorgen voor de muzikale opluistering.

Bibliotheek Harelbeke

23 & 30 sep / 7 okt

VERNISSAGE ROBIE VAN OUTRYVE

5/10/19

5/10/19

VERNISSAGE ROBIE VAN OUTRYVE

—Pngtree—ticket icon_3569377.jpg

19:30