DE JAZZONTSPOORING

Na vijf mooie edities schept De Jazzontspooring stilaan hoge verwachtingen. De komst van wereldster en grammy winnaar Brad Mehldau alleen al zal die ruimschoots inlossen. De Amerikaanse jazzpianist geeft op vrijdag een niet te missen solo concert. Voor het eerst in dit deel van het land en nu al zeker een van de hoogtepunten van het jazznajaar! Accordeonist Jean-Louis Matinier en gitarist Kevin Seddiki stellen hun eerste plaat op ECM voor. Wondermooie muziek die in de Sint-Augustinuskerk nog extra tot zijn recht zal komen.

Na een moeilijke periode zetten we daarnaast graag extra in op lokaal toptalent. Zo is er de Belgische festivaldag waarop Lara Rosseel en Toine Thys - beiden met bijzonder straffe bands - jazz met Afrikaanse en Arabische invloeden brengen. Waarna we afsluiten met de aangrijpende ‘saudade’ van Naima Joris, dé revelatie van 2021. 

Feest verzekerd in het jeugdhuis met de Ethiopische jazz en Turkse balmuziek van Azmari.  En in de bib (vernissage Nick Bruneel) wordt u ongetwijfeld bedwelmd door de Pakistaanse en Indische klanken van Nathan Daems, Simon Leleux en Asad Qizilbash.

Voor de eerste maal ook theater met ‘Thelonious’ van Zonzo Compagnie en ‘A concert called landscape’ van LOD/Josse De Pauw & Kris Defoort trio.  

Om te eindigen met het begin: het startschot van de Jazzontspooring is voor Frederik Goossens met een Jazzclass rond de beste vinylplaten.

Wereldtop, Europese meestermuzikanten en veel ijzersterke Belgische jazz met heel mooie en erg diverse pigmenten.  Met de zesde editie van De Jazzontspooring bent u in coronatijden alsnog verzekerd van een fantastische (jazz)wereldreis.

HarmonyPressPhotos-4.jpg

EDITIE 2019

Bill Frisell Harmony

Yonathan Avishai Trio

Delvon Lamarr Organ Trio

Trio Aïrés (Airelle Besson, Edouard Ferlet & Stéphane Kerecki)  

NΔBOU + PAARD

Ben Sluijs & Brice Soniano

EDITIE 2017

Cécile McLorin Salvant & the Aaron Diehl Trio

Philip Catherine & Martin Wind

James Brandon Lewis Trio

Anja Lechner & François Couturier

Blow Trio

EDITIE 2015

Trio Massot/Florizoone/Horbaczewski feat.

Claron Mcfadden

Rita Marcotulli & Luciano Biondini
Dave Douglas Quintet
Stefano Bollani Danish Trio

EDITIE 2013

Brussels Youth Jazz Orchestra o.l.v. John Ruocco

Michel Portal & Vincent Pierani
Tutu Puoane Quartet + Bert Joris
Ray Anderson’s Pocket Brass Band
DJ’s Nice ‘n’ Hi-dee-Ho

EDITIE 2011

Future Street 29
Tuesday Night Orchestra

Jef Neve Trio
New Cool Collective
DJ Blue Flamingo