top of page
01_SCO_STUDIO_0184.jpg

wo 25.10 // 20.00 uur // CC het SPOOR

John Scofield Trio (uitverkocht)

Levende gitaarlegende John Scofield is een meesterlijk improvisator met een zeer eigen geluid en stilistische diversiteit. De drievoudige Grammy-winnaar is geliefd om zijn melodieuze gitaarspel dat enerzijds virtuoos en soepel kan klinken en anderzijds hoekig en gruizig. Daarbij omarmt hij veel stijlen: van post-bop, funk en fusion tot country en rhythm & blues.

Na een debuut met Gerry Mulligan en Chet Baker was Scofield lid van de Billy Cobham-George Duke band, trad hij toe tot het Gary Burton kwartet en toerde hij zelfs met Miles Davis, wat hem stevig op de voorgrond plaatste als muzikant en als componist.

‘Sco’ nam meer dan 40 albums op als leider waaronder samenwerkingen met Pat Metheny, Bill Frisell en Brad Mehldau. Hij speelde en nam op met Jaco Pastorius, Herbie Hancock, Charles Mingus en vele anderen. Zijn hele carrière wisselde hij traditionele jazz af met funkgeoriënteerde elektrische muziek, met een open muzikale geest en enthousiaste gedrevenheid. 

Met zijn huidige trio speelt hij hoogtepunten uit zijn oeuvre. Van eigen composities tot standards, covers en spontane improvisaties. In september verschijnt hun nieuwe album Uncle John’s Band op ECM Records.

Na het concert van het John Scofield Trio kan je in het jazzcafé genieten van het jonge talentvolle jazz octet o.l.v. Frank Deruytter.

Ontdek John Scofield: 

wo 25.10 // 21.00 uur // CC het SPOOR

None of Jazz

Na John Scofield Trio kan je in de Feestzaal terecht voor een funky, jazzy en uptempo optreden van None of Jazz. Dit zijn de jonge wolven van het educatieve traject van De Jazzontspooring die onder leiding van Frank Deruytter het beste van zichzelf geven.  

None of Jazz: 
Trompet: Monne Verschaeve en Winter Dieleman
Saxofoon: Elias Delaitte, Ferre Vankeirsblick en Fons Van Aerschot
Bas: Sander Huys en Diete Verschaeve
Drums: Rune De Groote
Piano: Wout Schepens

i.s.m. Harelbeekse Academie voor Podiumkunsten (H.A.P!)

bottom of page