top of page
2 photo Oded Tzur _ Caterina Di Perri 6.jpg

za 21.10 // 20.45 uur // CC het SPOOR

Oded Tzúr

Groot jazztalent Oded Tzúr maakt deel uit van een nieuwe lichting Israëlische musici die veel succes oogst in de jazzscene van New York.

Met zijn warme toon vermengt de tenorsaxofonist blues, Indiase raga’s, joodse gebeden en klassieke
muziek tot een universele taal en doet daarbij onmiskenbaar denken aan John Coltrane. Hij wordt
geprezen om zijn verhalende composities, zijn ongekende instrumentbeheersing en zijn bijzondere
techniek om tussen de verschillende noten te ‘glijden’.

Oded Tzúr komt naar Harelbeke met topmusici die uitblinken in timing, ritme, techniek en muzikaliteit. Allen zijn exponenten van een briljante generatie muzikanten. Nitai Hershkovits was jaren pianist van Avishai Cohen en bassist Petros Klampanis speelt bij Arooj Aftab, Anoushka Shankar en Snarky Puppy. Drummer Otis Brown III speelde dan weer bij Joe Lovano, Esperanza Spalding en Terence Blanchard. De onderlinge magie van de vier musici is de basis voor ‘a new type of swing’. Stuk voor stuk meesters op hun instrument. Samen een heel hechte, straffe band.

Vorig jaar verscheen Isabella. Het album is een muzikale liefdesbrief en ondertussen zijn vierde album als leider en het tweede op ECM. Een echt pareltje dat heel hoog scoorde bij The Guardian & Jazz Wise (best albums of 2022) en All About Jazz (Best Album 2022). Te zien bij onze Noorderburen op Transition Festival en North Sea Jazz en op De Jazzontspooring.

Tijdens de festivaldag van De Jazzontspooring gaan de deuren al om 18.00 uur open. 

Ontdek Oded Tzúr: 

bottom of page