top of page
HAROLD0054.jpg

za 21.10 // 22.30 uur // CC het SPOOR

Harold López-Nussa Quartet

Loop op een willekeurige dag door de straten van Havana en je hoort de ziel van Cuba: muziek die uit huizen en drukke restaurants stroomt, ramen die rammelen van de feesten die binnen worden gehouden, nachtclubs met drommen dansende mensen.

Pianist en componist Harold López-Nussa slaagt er in om die opwindende sensatie te vangen met een opwindend huwelijk van jazz en Cubaanse popmuziek. Het is de ontvlambare mix van Afro-Cubaanse en moderne jazz, rijkelijk aangevuld met ritmes uit reggaeton, swingende mambo en Songo invloeden die zijn muziek kenmerkt.

López-Nussas carrière omspant meerdere stijlen. Van zijn opname van Hector Villa-Lobos Fourth Piano Concerto met Cubas National Symphony Orchestra tot zijn hoofdrol in Ninety Miles, zowel een jazzalbum als een filmdocumentaire, opgenomen in Havana met jazzsterren David Sánchez, Christian Scott en Stefon Harris. Hij bracht ondertussen negen albums uit met zowel prachtige klassieke stukken, betoverende solocreaties als explosieve jazztrio’s.

In augustus komt zijn nieuw album Timba a la Americana uit. Zijn eerste op het legendarisch Blue Note label. Zijn kwartet wordt aangevuld met bassist Luques Curtis en zijn broer Ruy Adrián López-Nussa op drums, maar ook met harmonicaspeler Grégoire Maret die naast een Grammy Award samenwerkingen met grootheden als Herbie Hancock, Pat Metheny, Tito Puente of Prince en Sting op zijn cv mag zetten. Herbie Hancock noemde Maret “one of the most creative musicians around”.

Op De Jazzontspooring komen ze die nieuwe muziek voorstellen. Warm die dansbenen maar al op!

Tijdens de festivaldag van De Jazzontspooring gaan de deuren al om 18.00 uur open. 

Ontdek Harold López-Nussa Quartet: 

bottom of page